Tuesday, July 23, 2013

Pesto z rukoli

4 czesci rukoli
1 czesc orzechow wloskich
1 czesc oliwy z oliwek
1 czesc tartego parmezanu
sol, pieprz, czosnek do smaku

Wrzucic wszysto do miksera, miksowac tak dlugo, az mikstura jest jednolita i gladka. Wlac miksture do sloikow, zamknac. Pesto, gotowe do spozycia, przechowywac w lodowce, lub zamrozic do pozniejszej konsumpcji.


3 comments:

  1. Z wielką ciekawością przeczytałam Twojego bloga. W przyszłości chciałabym wyjechać do USA, jedynie w celach turystycznych co prawda jednak wszelkie informacje, które tutaj zamieszczasz są bardzo interesujące. Miło jest poczytać jak się żyje za oceanem ;)

    ReplyDelete
  2. Pięknie to pesto wygląda. Chyba skorzystam z przepisu i zrobię sama kilka słoiczków. W końcu nie ma nic lepszego niż nasze własne wyroby ;)

    ReplyDelete
  3. To prawda. Robienie przetworow zajmuje mi mase czasu, ale nie zaluje ani chwili.

    ReplyDelete