4 czesci rukoli
1 czesc orzechow wloskich
1 czesc oliwy z oliwek
1 czesc tartego parmezanu
sol, pieprz, czosnek do smaku
Wrzucic wszysto do miksera, miksowac tak dlugo, az mikstura jest jednolita i gladka. Wlac miksture do sloikow, zamknac. Pesto, gotowe do spozycia, przechowywac w lodowce, lub zamrozic do pozniejszej konsumpcji.
Z wielką ciekawością przeczytałam Twojego bloga. W przyszłości chciałabym wyjechać do USA, jedynie w celach turystycznych co prawda jednak wszelkie informacje, które tutaj zamieszczasz są bardzo interesujące. Miło jest poczytać jak się żyje za oceanem ;)
ReplyDeletePięknie to pesto wygląda. Chyba skorzystam z przepisu i zrobię sama kilka słoiczków. W końcu nie ma nic lepszego niż nasze własne wyroby ;)
ReplyDeleteTo prawda. Robienie przetworow zajmuje mi mase czasu, ale nie zaluje ani chwili.
ReplyDelete